12.06.2024

Трите отбора, които впечатлиха Хамилтън

Снимка: Red Bull

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън обяви, че е доволен от силното представяне на съперниците на Mercedes по време на предсезонните тестове в Бахрейн. В последния ден от изпитанията Макс Верстапен оглави класирането, а световните шампиони от Mercedes имаха технически проблеми, както и трудности с настройването на новия W12.

„Без никакво съмнение, много е впечатляващо да видя скоростта на някои от другите отбори – обясни Хамилтън в Бахрейн. – Мисля, че Red Bull изглеждат доста силни. Страхотно е, че и McLaren изглеждат силни, също и Renault (Alpine). Вълнувам се, тъй като това означава повече забавления.”

Шампионът прогнозира, че в оставащите две седмици до началото на сезона техническите проблеми по W12 ще бъдат отстранени.

„Не си губя времето да се притеснявам, това само те отклонява от намирането на решения – обясни британецът. – Работим усилено, като целта ни беше да сме максимално ефективни в хода на тези къси тестове.

„Мисля, че дори е по-добре, когато нещата не вървят гладко на тестовете – допълни Люис. – По-добре е да имаме проблеми сега, но всичко да е оправено за началото на състезанията. Сега е перфектният момент за решаване на проблемите.

„Сигурен съм, че в момента всички работят усилено, никой не е особено впечатлен от това, че имаме проблеми. Ние сме отбор, спечелил много титли и знаем как да си свършим работата.”

Хамилтън обясни, че след края на последния тестов ден (вчера) той и инженерите на Mercedes ще „седнат заедно”, за да обсъдят събраната информация, поведението на колата и ще решат откъде да „започнат изчистването на проблемите на колата”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.