16.06.2024

Утре потвърждават старта в Катар

Очаква се, че утре (четвъртък) Формула 1 ще потвърди, че състезанието на 21 ноември ще се проведе в Катар. Прогнозата е на британския журналист Джо Сейуърд, а същата информация дойде и от шефа на Red Bull Кристиан Хорнър, който обясни пред Servus TV, че празният слот ще бъде запълнен от старт в арабската държава.

Освен този сезон Катар ще приеме старт от Формула 1 и през 2023 година, като пропускът догодина се обяснява с факта, че през 2022-ра там ще се проведе световното първенство по футбол – от 21 ноември до 18 декември. Предполага се, че договорът с Катар е дългосрочен, тъй като държавата държи да присъства сериозно на световната спортна карта, но няма много варианти за други големи спортни събития в близко бъдеще.

Все още няма отговор на друг въпрос, свързан с календара на Формула 1 за този сезон – става въпрос за Гран при на Бразилия. Там проблемът е свързан с това, че здравните власти в Бразилия наложиха определени правила. Според тях всеки, който не е бразилец, но е бил във Великобритания 14 дни преди да влезе в страната, трябва да бъде поставен под карантина. Това се отразява негативно на огромната част от екипите във Формула 1, които трябва да прескочат от Мексико в Бразилия.

Точно това ограничение, наложено в Бразилия, доведе до абсурдната ситуация от футболния мач между Бразилия и Аржентина. Срещата бе анулирана, след като представители на здравните власти и полицията извадиха от терена четирима аржентинци, ритащи във Висшата лига в Англия. Скандалът беше огромен, тъй като това провали квалификацията за световното в Аржентина.

За да се избегне тази ситуация, шефовете на Формула 1 трябва да уговорят изключение за членовете на отборите за трансфера от Мексико в Бразилия. Според неофициална информация единственото, което се чака, е официалният документ, потвърждаващ договорката.

Коментари

Коментар

Реклама

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Катар за поне 10 години във Формула 1 – Autosport Bulgaria
  2. Катар за поне 10 години във Формула 1

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.