26.05.2024

Феликс Росенквист най-бърз в Маракеч

Шведът Феликс Росенквист ще стартира от първа позиция на Е При на Мароко. Днешната квалификация не бе никак лесна за пилотите от Формула Е поради доста техничното и непознато за тях трасе.

Младият пилот на Махиндра Рейсинг успя да навърти най-бърза обиколка постигайки време от 1:21,509 минути оставяйки зад себе си Себастиан Буеми на 0,037 секунди и Сам Бърд от DS Virgin на 0,177 секунди.

Един от фаворитите за полпозицията в Маракеч Жан-Ерик Верн, за съжаление не успя да излезе на пистата по време на супер пол сесията и ще се наложи да стартира от пета позиция.

„Направо е фантастично – заяви Феликс Росенквист –  знаехме още в Хонконг, че сме бързо и тук успяхме да се докажем с полпозицията. Сам Бърд бе доста бърз и трябваше да натиснем здраво. Колата е бърза през целият ден, искам да благодаря на отборът за това.“

Лидерът в шампионата Себастиан Буеми за съжаление направи грешка в завой номер 1, което му костваше всички шансове за старт от първа позиция.

Въпреки сложността на трасето, квалификационните сесии минаха доста безпроблемно изключвайки една, две грешки при спиране в сравнение със свободните тренировки.

От четвърта позиция ще стартира Нелсън Пикет, който  изостава с 2,370 секунди от Росенквист. Днес надпреварата за Е При на Мароко започва от 18:00 ч.

Rosenqvist Marrakesh Super Pole lapFirst-ever pole for @FRosenqvist – here’s the lap that did it #MarrakeshePrix

Публикувахте от FIA Formula E в 12 ноември 2016 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.