22.06.2024

Феновете искат Гасли да се раздели с Red Bull

Пиер Гасли е предпоследната жертва на спортния мениджмънт на пилотите на Red Bull във Формула 1, но през миналата година французинът успя да вземе първата си победа с Alpha Tauri. Все още не е ясно дали Гасли ще се бори отново за място в тима на Red Bull или ще търси бъдещето си в световния шампионат в друг отбор.

Този сезон втората кола на Red Bull е за Серхио Перес. Алекс Албон е в DTM, а преди 2021-а доктор Хелмут Марко обясни, че засега Гасли няма да се връща в тима.

След началото на настоящия сезон се появиха слухове, че Гасли наистина търси бъдеще извън двата екипа на Red Bull и преговорите му с Alpine са рестартирани. В тима на Renault са Фернандо Алонсо и Естебан Окон. Френските медии прогнозират, че Гасли може да смени сънародника си, особено ако Окон и този сезон не се представи особено убедително, както го направи срещу Дениъл Рикардо миналата година.

Феновете на Гасли – поне тези, които дискутират представянето и бъдещето му в социалните мрежи – вече са на мнение, че той не трябва да остава в орбитата на Red Bull.

Един от последните поводи за това беше 5-ото място на Гасли в квалификацията в Бахрейн за първото състезание за сезона, постигнато с колата на Alpha Tauri. И докато всички се радваха на това постижение, доктор Марко коментира, че не е особено впечатлен, тъй като със същия болид Макс Верстапен би се справил по-добре.

„Макс щеше да е с две-три десети от секундата по-бърз – обясни доктор Марко. – Нямаше да вземе първото място, но щеше да е с четвърт секунда пред Гасли.”

Това изказване на доктор Марко, който винаги е бил известен с острия си език и твърде често с неадекватните си изказвания, му спечели определението „невероятно токсичен човек”, който „не критикува, а тормози Гасли”. Другите коментари на феновете на французина също са в тази посока. Почитателите на пилота искат той да продължи кариерата си в „по-здравословна среда”, в която „липсват идиотиите на доктор Марко и Кристиан Хорнър”. Дуото на Red Bull е вече пословично във Формула 1 с провалите си в управлението на пилотите – още от времето на Себастиан Фетел и Марк Уебър през Фетел и Дениъл Рикардо, та чак до въртележката пилоти, които се състезаваха в последните сезони като съотборници на Макс.

От друга страна, тази година Red Bull най-после разполага с автомобил да се бори с Mercedes, така че тимът си остава желана цел за много пилоти.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Прост: Трябва да пазим Окон от Алонсо – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.