26.05.2024

Фетел: Верстапен беше ключът към победата

Фетел обясни, че Верстапен му е помогнал да спечели

Себастиан Фетел и Ferrari взеха първата си победа от Гран при на Сингапур през 2015 днес в Мелбърн, а решаващи за успеха се оказаха няколко неща, сред които по-добрата работа на шасито SF70H с ултра меките сликове и времето, което загуби Люис Хамилтън зад Макс Верстапен.

Британецът спря в 17-ата обиколка за нови гуми, след като тези, с които стартира започнаха сериозно да губят сцепление, а като се върна на пистата се озова зад Макс Верстапен, който все още не беше спирал в бокса.

В това време Фетел кара още 6 обиколки с гумите, с които стартира и натрупа аванс, който му позволи да влезе в бокса и да се върне пред Верстапен и Хамилтън, макар и с броени метри аванс.

Верстапен веднага опита атака, но Фетел я парира в завой №3, а в следващите 2 обиколки натрупа аванс от 6 секунди пред Макс и Хамилтън, после холандецът спря за гуми, а Люис беше твърде далеч от Себ.

„В началото беше трудно да поддържам темпото на Люис, но се стараех да не изоставам – обясни германецът. – Знаех, че за да имам шанс, трябва да съм веднага зад Хамилтън, да не го пускам да избяга напред.

„В момента, в който разбрах, че той спира в бокса, вече нямаше смисъл да го гоня, останах повече от него на пистата, гумите работеха добре и темпото ми беше добро.

„Но при моето спиране в бокса беше много напрегнато. Знаех, че Макс ще е много близо, както и бях сигурен, че ще се опита да ме изпревари, но успях да го задържа зад мен.

„Това беше решаващият момент за нашето състезание, тъй като от този момент трябваше да натискам сериозно, за да се откъсна пред Макс и Люис. Стана точно така и после всичко беше под контрол.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.