30.05.2024

Фетел изненада Mercedes в Мексико

Себастиан Фетел

Себастиан Фетел с Ferrari изненада пилотите на Mercedes и оглави класирането във втората свободна тренировка за Гран при на Мексико, а в първата най-бърз беше световният шампион Люис Хамилтън.

Във втората сесия Фетел се задържа на върха с аванс от едва 0,004 секунди пред Хамилтън, но британецът направи два опита да изпревари Себ, като и при двата имаше проблеми с трафика.

Розберг, който утре може да спечели световната титла, завърши на 0,435 секунди от сънародника си.

Нико има аванс от 26 точки три кръга преди края на шампионата във Формула 1, като в тях един пилот може да спечели най-много 75 пункта. Нико ще е шампион ако победи утре, а Хамилтън е 10-и, остане по-назад или не завърши.

Освен това, Нико може да си позволи да завърши два пъти втори и веднъж трети и пак да вземе титлата, дори и Хамилтън да спечели три победи в последните три състезания.

По-нататък завършиха Кими Райконен с другата кола на Ferrari, Дениъл Рикардо с Red Bull, Нико Хюлкенберг с Force India и Макс Верстапен с Red Bull. Тук трябва да се отбележи постижението на Хюлкенберг, който остана на над 0,7 секунди зад Фетел, но записа най-добрата си обиколка с по-бавните меки сликове, докато всички около него в класирането караха със супер меките.

По-бавното загряване на супер меките сликове се оказа сериозен проблем вчера, като нито един от пилотите в Топ 4 не успя да запише най-доброто си постижение в първата си обиколка с летящ старт, а и четиримата трябваше да правят мини серии от по два бързи тура.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.