21.05.2024

Фетел остава №1 във Ferrari

Шефът на Ferrari Матиа Биното обяви на „Силвърстоун”, че тимът ще продължи да подкрепя Себастиан Фетел като №1 в отбора, ако се появи ситуация „50 на 50” в състезание, като в нея участва и съотборника му Шарл Льоклер. Веднага след това швейцарецът допълни, че Льоклер доказва, че е способен да печели състезания.

Фетел се възползва от серия заповеди от бокса в началото на сезона, като сега Биното потвърди, че тази политика не се е променила, въпреки че Ferrari и двамата пилоти на тима изостанаха сериозно от Mercedes в битката за титлите при пилотите и конструкторите.

„Мисля, че още в началото на сезона обявихме, че целта ни е да печелим максимален брой точки за отбора – обясни Биното в петък пред RaceFans. – Ако се стигне до ситуация „50 на 50”, то Себастиан ще е този, който ще има приоритет.

„Себастиан все още е по-напред в класирането от двамата ни пилоти, така че ако отново се стигне до такова положение, със сигурност може да дадем аванс на Фетел.”

Този сезон Льоклер е на второ място в световния шампионат по най-много обиколки начело на колоната, като пред него е само световният шампион Люис Хамилтън. Шарл беше много близо до победата в Бахрейн и Австрия, но не успя да спечели, а Фетел финишира пръв в Канада, но загуби победата заради наказание от 5 секунди заради опасно връщане на пистата. През 2019 нито един от пилотите на Ferrari все още няма победа.

„Мисля, че както върви шампионатът Шарл определено доказва, че е много бърз пилот – допълни Биното. – Той може да печели квалификации, доказа го и ако има възможност да печели състезания, ние няма да го спрем да вземе победата.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.