21.05.2024

Фолксваген може да напусне WRC

От известно време насам в средите на световния рали шампионат започна да се чува все по-силно слухът за евентуално напускане на Фолксваген, по подобие на решението на Ауди да излезе от световния шампионат по издръжливост.

Въпреки че, германският производител затвърди своята четвърта световна титла при конструкторите в неделя, днес се очаква да бъде дискутирано бъдещето на програмата на среща на борда на директорите във Волфсбург.

Новоназначеният директор на спортната програма на Фоклсваген Свен Смеетс, не пожела да коментира слуховете относно бъдещето на отбора им във WRC.

„Относно новината за Ауди, аз нямам нищо общо с това – коментира Свен Смеетс. – Запознат съм по темата, колкото и вие. Въпреки това слухове за нашето напускане на шампионата се появиха първо в Германия.”

„Не желая да коментирам такива слухове или спекулации по наш адрес.”

В сервизният парк в Уелс се говореше, че вероятно Фолксваген ще получат удължаване на програмата си с един сезон, а орязването на спортните програми на Volkswagen Group се дължи на големите разходи, които има компанията, свързани с потушаването на последствията от глобалния скандал „Дизелгейт“, при който в Щатите бяха открити автомобили със софтуеър, който да дава фалшиви данни на тестовете за вредни емисии. След това стана ясно, че такива дизели са продадени из цял свят.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.