23.07.2024

Франсоа Делкур планира участие в световния рали крос шампионат

Победителя в четири кръга от световния рали шампионат Франсоа Делкур, е хвърлил око на световния шампионат по рали крос. 54 годишния французин направи тестове зад волана на суперкар автомобил през миналата година зад волана на Пежо 208.

 photo Picture2.png

Рали крос дисциплината не е нещо ново за Делкур, след като през 1992 френската рали легенда замества норвежеца Мартин Шанче зад волана на Форд RS200 на трасето в Бергерак завършвайки на трета позиция.

„Рали кроса е много професионален спорт в момента. Беше ми трудно да си обясня колко професионален е станал, но след като видях какво се случи на Лохеак нямам повече съмнения“, заяви ветеранът, който след няколко седмици ще вземе участие зад волана на Шкода Фабиа R5 на рали „Корсика“.

press%2f2016_08_fra_hansen_%28152%29

„ С удоволствие бих се състезавал със суперкар автомобил, т.е на най-високото ниво в световния рали крос. Това е възможност, която бих искал да имам, но е доста трудно да намериш бюджет. Аз все още съм доста бърз и ми харесва да карам.“

След тестовете през миналата година зад волана на Пежо 208 подготвено от Albatec Racing, Делкур има доста добра представа какво представляват днешните рали крос автомобили. „ Пежо-то е невероятна кола. Много бях впечатлен от въртящия момент. Със сигурност и шасито е добро, но въртящия момент бе невероятен. Също така съм впечатлен и от двигателя.

„През 1992 също бях впечатлен от мощността на рали крос автомобилите, но сега шасито на Пежо е доста по-добро и по-лесно за каране спрямо онези времена.“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.