13.06.2024

Фурмо с Fiesta WRC и в Португалия

Адриен Фурмо дебютира с Ford Fiesta WRC сред заводските пилоти в световния рали шампионат в рали „Хърватия” и направи силно състезание, като завърши на 5-о място. От M-Sport обявиха, че френският пилот отново ще стартира с WRC автомобил в следващия кръг от първенството на планетата, вече на макадам – рали „Португалия” в края на месец май.

Това решение означава, че в Португалия Теему Сунинен отново ще кара в WRC2, както беше и в Хърватия този уикенд.

Между стартовете във Финландия и Хърватия от тима потвърдиха, че Red Bull ще подкрепя кампанията на Фурмо. Отделно от това Ричард Милнър обясни, че преговарят успешно със Сунинен за повече стартове за финландеца тази година, като някои от тях ще са точно с Fiesta Rally2 в WRC2.

Сезон 2021 започна много трудно за M-Sport, където заради ограничения бюджет първи пилот на тима с пълна програма за годината е Гас Грийнсмит, а Сунинен и Фурмо си делят втория заводски Fiesta WRC.

Целта пред Фурмо за рали „Хърватия” беше да запише три класирания в Топ 5 по отсечките, като той я изпълни още в деветия от общо 20 скоростни етапа. Французинът успя да запише две втори времена, направи само една голяма грешка, която му струва 1 минута в неделя сутрин, но завърши пред Грийнсмит в общото класиране.

„Изключително сме доволни от представянето на Адриен на асфалта в Хърватия – обясни шефът на тима Ричард Милнър. – Мисля, че той успя да надхвърли и собствените си очаквания! Преди 4 години не се беше качвал в рали автомобил, а сега успешно се бори със звездите, които само беше гледал по отсечките.”

Милнър потвърди, че след участието на Сунинен в Португалия в WRC2, финландецът ще се върне зад волана на Fiesta WRC за рали „Сардиния”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.