22.06.2024

Хамилтън: Другият път пак така ще атакувам Макс

Снимка: Mercedes

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обясни, че не би променил нищо в атаката си към Макс Верстапен в първата обиколка на Гран при на Великобритания, след която двамата се удариха и Макс отпадна. Британецът дори уточни, че в сходна ситуация в битката между двамата отново би атакувал по същия начин.

След инцидента на „Силвърстоун” Хамилтън беше наказан с 10 секунди, но въпреки това спечели състезанието. Вчера стюардите на Формула 1 отхвърлиха искането на Red Bull за преразглеждане на инцидента.

„По отношение на изпреварването бих постъпил по същия начин като миналия път – коментира Хамилтън. – С оглед на опита ми и анализа, който направих на ситуацията, а аз вече имам сериозен опит с годините – не бих променил нищо.”

На „Силвърстоун” стюардите решиха, че Хамилтън носи основната вина за инцидента. Той получи и две наказателни точки към лиценза си.

Преди старта в Унгария обаче Хамилтън демонстрира нежелание да обяснява отново случилото се в първата обиколка в Гран при на Великобритания, като този инцидент беше коментиран от почти всеки, сядал някога в състезателна кола, включително и бивши световни шампиони във Формула 1.

„Определено мога да обясня, но няма да го направя – заяви Хамилтън. – Състезавам се от 20 или Господ знае колко години. Знам какво трябва да правя в завоите, знам как да изпреварвам, така че няма да си хабя енергията в такива обяснения. Определено на хората ще им е трудно да разберат напълно ситуацията.”

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Хамилтън: Другият път пак така ще атакувам Макс

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.