12.06.2024

Хамилтън и Верстапен ще се ударят отново

„Много е вероятно” Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се ударят поне още веднъж преди края на сезон 2021 във Формула 1. Прогнозата е на бившия пилот Алекс Вурц, който е председател на Асоциацията на пилотите във Формула 1 (GPDA).

„Люис и Макс изпитват страхотно уважение един към друг, но и двамата са с големи състезателни егота”, обясни австриецът и предрече трети инцидент между двамата, които са разделени от едва 5 точки в битката за титлата във Формула 1, ескалираща сериозно в последните стартове.

„Мисля, че още един инцидент между тях е много вероятен, честно казано – акцентира Вурц. – И двамата искат да си маркират собствена територия. Това е спорт. Ако гледате бокс, футбол, хандбал, какъвто друг спорт се сетите, когато двама велики спортисти се изправят един срещу друг, се случват такива неща.”

Сезон 2021 във Формула 1 продължава този уикенд с Гран при на Русия, като в Сочи Верстапен ще е наказан с 3 места назад на старта – това е санкцията му за удара с Хамилтън на „Монца”.

Вурц обясни, че според него ударите между Люис и Макс на „Силвърстоун” и „Монца” са били „състезателни инциденти” и допълни, че се надява, че „битката им ще остане честна”.

„Извън колите двамата си говорят и се уважават много, но на пистата и двамата знаят, че трябва да се борят, всеки един от тях иска да спечели световната титла – поясни Вурц. – Те трябва да се борят, това е част от играта. Надявам се, че ще продължат да уважават и усилията на отборите, за които карат, защото, за да финишираш първи, първо трябва да финишираш. Нито един от тях не може да си позволи твърде много катастрофи.”

На същото мнение е и управляващият директор на Формула 1 Рос Браун, който дори даде по-точна прогноза.

„Не мисля, че някой от двамата ще отстъпи – оттук до края на сезона, но се надявам, че титлата ще бъде спечелена на пистата, а не в предпазните стени или в залата на стюардите”, уточни Браун броени дни след инцидента на „Монца”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.