15.06.2024

Хамилтън остава в Mercedes до края на 2021

Бляскавата гала вечер на ФИА в Санкт Петербург определено беше засенчена от жизнерадостния и почерпен Кими Райконен, но награждаването снощи роди важна новина за бъдещето на настоящия световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.

Това стана при връчването на световните титли при пилотите и конструкторите, като заедно с Люис на сцената бяха шефът на Mercedes Тото Волф, президентът на ФИА Жан Тод и босът на Формула 1 Чейс Кери.

„Току-що подписах за още два сезона с Mercedes, преговорите с Тото бяха трудни и продължиха 10 часа… Мисля, че се получи добре и се вълнувам за следващите сезони”, обяви Хамилтън в речта си след приемането на купата.

Досегашният договор на британеца с Mercedes беше до края на 2019 година, а с удължаването му за още два сезона означава, че британецът ще остане под ръководството на Тото Волф до края на 2021.

„В момента се радвам, че състезанията приключиха – допълни Хамилтън. – Следващата година ще е много трудна, сезоните във Формула 1 стават все по-дълги и по-дълги. Не знам още колко време ще остана във Формула 1, удължаването на договора ми за две сезона е добро решение за мен. Но аз обичам състезанията и може да остана още в спорта. Кой знае?”

По-рано в петък Хамилтън пропусна официалната пресконференция на първите трима в крайното класиране за сезон 2018 във Формула 1, като от тима му обясниха, че той не се чувства добре, но поясниха, че ще присъства на награждаването по-късно вечерта.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.