23.06.2024

Хамилтън отива 15 места назад, може и да е последен

С 15 места назад ще бъде преместен Люис Хамилтън за предстоящата Гран при на Белгия, 13-и кръг от световния шампионат във Формула 1. Световният шампион получи наказанието, след като от Mercedes обявиха, че той ще получи ново турбо и нов мотор-генератор MGU-H за този уикенд, които са шестите му такива компоненти от началото на сезона. Иначе Люис ще използва четвъртия си мотор за 2016 година и четвъртия си мотор-генератор MGU-K.
Пилотите имат право на по пет компонента за целия сезон и всеки допълнителен им носи наказание.

Ако няма други наказани и Люис спечели квалификацията на „Спа” утре, то той ще стартира 16-и в неделя.
Но е много вероятно наказанията за Хамилтън да продължат да се трупат. В Mercedes все още не са решили дали няма да добавят още нови компоненти към системата за задвижване в колата на световния шампион, което ще го прати още назад, най-вероятно на последна позиция.

Предполага се, че Люис може да получи и нов двигател преди квалификацията утре, но това ще се реши по-късно днес.
Това наказание беше неизбежно, тъй като Хамилтън изразходва голяма част от компонентите си за системата за задвижване през първата половина на сезона заради многото повреди, които го сполетяха в първите стартове.
Затова и след Гран при на Германия Люис, който спечели шест победи в последните 7 състезания обясни, че аванс от 19 точки не е особено голям, като се има предвид, че му предстоят наказания.

Освен това, Люис е само на още едно дисциплинарно предупреждение, налагано от стюардите, от ново наказание – този път с 10 места назад. Той има две предупреждения, а при трето санкцията се налага автоматично.

Люис има 49 победи във Формула 1, като най-лошата позиция, от която е стартирал в състезание, завършило с победа за него, е 6-о място.

За последно Хамилтън стартира 22-и в Бахрейн тази година и на финала завърши 7-и.

Пилотът обясни вчера, че с подобно наказание не може да се надява на победа, но поне ще се опита да спечели колкото се може повече точки.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.