23.06.2024

Хамилтън подписа за 1 сезон с Mercedes

Новият договор на Люис Хамилтън с Mercedes е факт, като днес беше потвърден от тима. Но контрактът е само за един сезон – до края на 2021, а не за три, както искаше пилотът, според изтеклата по време на преговорите информация.

Хамилтън кара за Mercedes от 2013 година и спечели с отбора 6 от 7-те си световни титли, а досега всичките му договори бяха по-дългосрочни – обикновено за 3 сезона.

Реално преговорите за новия договор на Хамилтън с Mercedes започнаха през декември и дадоха тема за поредица спекулации относно парите, за които ще се състезава британецът, за колко време ще е договорът му, както и дали ще има клауза, според която Люис да може да налага вето на това кой да му е съотборник.

Тъй като новият договор на Люис е за една година, то спекулациите за клаузата за вето отпадат, тъй като другият пилот на Mercedes Валтери Ботас също подписа за един сезон, но доста по-рано през миналата година.

Според част от слуховете, в контракта на Люис има клауза за удължаването му за още една година, която трябва да бъде упражнена от пилота до 20 август 2021 година. Да видим през лятото дали това ще се случи.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.