12.06.2024

Хамилтън: Съмнявах се, че ще стигна до победа №100

Люис Хамилтън записа своята победа №100 във Формула 1 в Гран при на Русия в Сочи, като решаващ за успеха му се оказа дъждът, завалял в последните обиколки на състезанието.

В Mercedes реагираха много точно при повикването на Хамилтън в бокса за смяна на гуми. Същото сториха и в Red Bull за Макс Верстапен, а лидерът Ландо Норис остана със сликовете, излезе от пистата и загуби много време докато стигне на финала, където остана 7-и.

„Времето не беше идеално, но точно то ни подари победата – обясни Хамилтън. – Трябваше ми доста време, за да взема своята победа 100, като вече започнах да се съмнявам, че ще успея да стигна до този успех.

„Ландо се представи великолепно и беше невероятно бърз. Беше ми малко досадно да карам толкова време зад кола на бившия ми отбор McLaren, но истината е в моторите на Mercedes – те се представят много силно.

„В последните обиколки нашият тим реагира отлично. Не исках да оставям Ландо сам напред, но не знаехме какво можем да очакваме от времето. Благодаря на всички в Mercedes – на пистата и във фабриката. Победа №100 – това е невероятно!

„След квалификацията бях недоволен от представянето ми, допуснах грешки, които не бяха големи, но не се представихме идеално.

„Състезанието се оказа сложно. На старта загубих няколко позиции, когато се опитвах да се опазя от инциденти. Макс се представи блестящо и успя от последно място да стигне до втората позиция на финала, което не ни позволи да вземем много повече точки от него.

„Не съм сигурен, че ако не беше заваляло, щях да успея да догоня Ландо, той поддържаше отлично темпо и записа най-бързата обиколка. Дали му попречи трафикът или той допусна грешка… но това беше в наша полза.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.