18.04.2024

Хамилтън: Ferrari ще са бързи в Бахрейн

Защитата на световната титла на Люис Хамилтън не започна по начина, по който британецът очакваше – той завърши втори в Гран при на Австралия, въпреки че доминираше в квалификацията и беше начело от старта до влизанията на лидерите в бокса.

Сега Люис е сигурен, че битката със Себастиан Фетел и Ferrari ще е „оспорвана” и определено няма да подцени италианската заплаха, както стори това в началото на миналата година.

„Представянето на Ferrari в Мелбърн беше по-добро, отколкото изглеждаше отстрани – обясни 4-кратният световен шампион пред ВВС. – Ще има възходи и спадове, но е факт, че Ferrari са бързи от самото начало на сезона.

„Със сигурност Фетел и Кими ще се бързи и в следващото състезание в Бахрейн. Отсега ви казвам, че ще е оспорвано, като и там разликите ще са малки.”

Фетел си осигури победата в Австралия, след като спря за смяна на гуми по време на „Виртуалната кола на сигурността” (VSC), а Хамилтън и Кими Райконен вече бяха сменили гумите си. Това даде аванс от 10 секунди на Себ, който се върна пред Хамилтън на трасето и след това контролира хода на състезанието до финала, като не даде нито един шанс на световния шампион, за да го атакува.

Стратегическото решение на Скудерията да повика Фетел в бокса се оказа улеснено и от грешните изчисления на Стратегическото решение на Скудерията да повика Фетел в бокса се оказа улеснено и от грешните изчисления на Mercedes, където бяха сигурно, че Хамилтън ще остане начело и при спиране на Себ за нови гуми при VSC.

„На всички в тима ни е неприятно, че загубихме първото състезание за сезона – допълни Люис. – Но в крайна сметка, има доста позитивни неща за нас от този уикенд. Все пак, аз завърших втори.

„На пръв поглед, все едно сме се провалили, но не е така. Разполагаме със страхотен автомобил, все още сме световните шампиони и с някои малки промени можем да спечелим следващото състезание.”

Британецът е уверен, че основната му битка на 8 април в Бахрейн ще е срещу звездите на Скудерията.

„Ferrari винаги се представят добре на писти, където е по-топло – поясни Хамилтън. – Въпреки, че сега говорим за нощно състезание, тази надпревара ще е тежко изпитание за гумите.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.