12.06.2024

Хорнър: Отчаяно имаме нужда от Перес срещу Mercedes

Снимка: Red Bull

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър заяви след Гран при на Испания, че тимът „отчаяно има нужда” от помощта на новия си пилот Серхио Перес, от когото се очаква да окаже натиск срещу Mercedes в битката за световната титла във Формула 1.

В Испания Перес не успя да се включи в битката за местата на подиума, тъй като остана едва 8-и в квалификацията. В събота мексиканецът се завъртя в третата част на квалификацията и се оплака от болки в рамото. В състезанието в неделя Перес стигна до петото място, за което спечели битката с Дениъл Рикардо с McLaren.

„Мисля, че нещата за Серхио вече се получават – коментира в неделя вечер Хорнър. – В събота обаче си взе почивен ден. Ясно е, че състезанието му се провали зад Дениъл.

„Разбира се, ние отчаяно имаме нужда Серхио да е в челото, за да не могат пилотите на Mercedes да разполагат с тези стратегически опции, които видяхме в Гран при на Испания. Но аз съм уверен, че това ще се случи, след като той се сдобие с повече увереност и прекара повече време в колата.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.