21.06.2024

Хорнър: Mercedes бяха по-бързи в Абу Даби

Снимка: Red Bull

Шефът на Red Bull Кристиан Хорнър засипа с похвали Макс Верстапен, първият световен шампион във Формула 1 за тима от 8 години насам, след като Макс изпревари Люис Хамилтън в последната обиколка, за да спечели Гран при на Абу Даби и титлата.

„Макс беше поставен под огромно напрежение за млад пилот – обясни Хорнър. – Със сигурност не показва емоциите си, но ги изживява. Впечатлен съм от начина, по който се справи с вниманието на медиите, напрежението, проблемите около това, че много хора твърдяха, че пилотира опасно и т.н.

„Сутринта преди надпреварата му казах да се наслади на последното състезание за сезона. Каквото има да става, ще стане. Карай така както пилотира цяла година и това ще е достатъчно.

„Макс си върна инициативата в състезанието с изпреварването, което направи срещу Люис в последната обиколка. Прекрасен начин да спечели световната титла, ние сме неимоверно горди с него.”

Хорнър коментира, че титлата на Макс „не е била гарантирана”, тъй като Люис беше начело в по-голямата част от състезанието.

„Мисля, че в последното състезание за годината Mercedes имаха по-бърз автомобил – допълни Хорнър. – Ние направихме лош старт, Макс атакува в шестия завой в първата обиколка. После стюардите ни нанесоха тежък удар като подминаха тази ситуация, тъй като Люис не ни върна позицията, а след това Макс нямаше темпото, за да преследва Люис.

„Мисля, че Чеко (Перес) свърши отлична работа като забави Люис и върна Макс в битката, беше брилянтен съотборник. В края, след колата на сигурността, имахме нужда от нещо от състезателните богове и го получихме.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.