14.07.2024

Хорхе Лоренсо задържа Маркес и взе победата във Валенсия

Хорхе Лоренсо записа първата победа за Ямаха от Юни в последното си състезание за марката във Валенсия.

В последното си състезание за японците Лоренсо стартира от полпозицията излизайки на чело още в самото начало на надпреварата. Счупвайки рекордът на пистата ще след втората обиколка испанецът се възползва максимално от чистата писта пред него избягвайки на своите преследвачи поведени от пилотът на Дукати Андреа Ианоне.

Докато Валентино Роси успя да се пребори с Ианоне за второто място, Лоренсо вече бе на 2.5 секунди пред съотборникът си. Разликата се увеличи двойно за пет обиколки, след като Роси трябваше да се бори с Ианоне за да запази позицията си. Плътно зад битката за втората позиция се намираха Марк Маркес и Маверик Винялес, готови да се възползват във всеки един момент от нечия грешка.

46-valentino-rossi-ita-93-marc-marquez-esp_gp_2997-gallery_full_top_fullscreen

С оставането на 10 обиколки, Марк Маркес успя да задмине Роси и Ианоне взимайки втората позиция. Пилотът на Репсол Хонда започна доста сериозно да стопява разликата си и с Лоренсо.

С оставащи четири обиколки Маркес, който кара с предна твърда гума, успя да намали пасивът си от 4,5 секунди на 2,7, докато Лоренсо видимо започна да има проблеми със сцеплението благодарение на медиум сместа на предната си гума.

В последната обиколка от надпреварата Лоренсо вече бе на 1.7 секунди пред Маркес, разлика която му бе достатъчна да запише своята трета победа през този сезон и 44-та в своята кариера.

Зад лидерите, Ианоне и Роси продължиха с тяхната битка за последното място на стълбичката, като в крайна сметка пилотът на Дукати успя да запише първият си подиум от август насам.

Валентино Роси финишира на четвърта позиция, следван от Винялес и Еспаргаро. Аднреа Довициозо, Алек Еспаргаро, Брадли Смит и Алваро Баутиста затвориха челната десетка.

Rossi OB start

OnBoard🎥

That was some start for #MV25! Not the ideal getaway from #MM93, though… 😬

Публикувахте от MotoGP в 13 ноември 2016 г.

Lorenzo burnout

#HastaLaVistaBaby 💨💨💨

#JL99 #ValenciaGP

Публикувахте от MotoGP в 13 ноември 2016 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.