14.07.2024

Шампионите на Порше записаха своята първа победа

Настоящите световни шампиони в сериите за издръжливост Марк Уебър, Тимо Бернхард и Брендън Хартли записаха своята първа победа за сезон 2016 на трасето в Нюрбургринг.

Тяхното Порше 919 Хибрид премина финиша с Бернхард зад волана и с актив от над минута пред най-добре представилото се Ауди на Оливиер Джарвис, Лукас ди Граси и Лойк Дьовал.

„Това е невероятна победа за нашата кола“, обясни Уебър. „ За съжаление спукахме гума в началото на състезанието, но успяхме да се съвземем.“

Двата прототипа на Ауди и Порше бяха идентични в представянето си по време на първите часове от надпреварата. В началото на надпреварата двете аудита водеха, но когато се преполови времето от порше започнаха да набират скорост и взеха победата.

Второто порше 919 хибрид водено от Нийл Яни, Марк Лиеб и Ромейн Дюма успя да излезе на чело за кратко време, но удар принуди Лиеб да се прибере в бокса за смяна на предницата. Яни успя да върне позицията, но трябваше да премине през бокса за да избегне контакт. Това сложи Яни зад Дьовал, който подпомогна на Лотерер да го застигне и задмине от втория опит. Така аудито на Лотерер и Фаслер завърши на третата позиция пред Дюма, Яни и Лиеб.

Двете тойоти завършиха на пета и шеста позиция, докато в LMP2 победител е ребелионът на Тушер, Крайхамер и Императори. В GTE Pro победители са AF Corse.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.