21.05.2024

Шектър: Хората надценяват Алонсо

Докато медиите и анализаторите хвалят Фернандо Алонсо за постиженията му във Формула 1, бившият световен шампион Джоди Шектър демонстрира по-критичен поглед към постиженията на испанеца.

„Обикновено за мен е важно колко титли е спечелил един пилот – обясни Шектър пред ВВС. – Пилотите могат да се оценяват и по това дали са имали лош късмет или са карали лоша кола. Мисля, че хората надценяват Алонсо.

„Един от проблемите му е, че той явно успява да разбута отборите и да ядоса хората, с които е работил – допълни южноафриканецът. – Това не е начинът, по който се печелят световни титли. Всеки пилот трябва да работи с тима, за да станеш негов лидер.”

Шектър е типичен представител на групата анализатори, които винаги са твърдели, че „Алонсо може и разделя отборите, за които кара на две” и освен това смята, че отношението на Фернандо към колегите му и работата му в тима създава напрежение във всеки отбор.

Освен това Шектър даде своето мнение и в оформящата се дискусия за това дали Алонсо може да бъде сравняван с Михаел Шумахер, който спечели пет от световните си титли с Ferrari, докато Фернандо не успя да вземе нито една със Скудерията.

„За мен, Фернандо изобщо не може да се сравнява с Михаел – беше категоричен Джоди Шектър. – Шумахер трябва да бъде оценяван като най-добрия пилот в историята. Не мисля, че Алонсо е в тази категория. Но не казвам, че не е добър пилот. Той е един от топ пилотите във Формула 1 в момента.”

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.