12.06.2024

Шестима автомобилни състезатели на тестовете за „Златен волан на AUTO BILD”

На 19-и октомври в Правец се проведе ежегодният тест на автомобили за „Златен волан на AUTO BILD”. По традиция в журито за определяне на най-добрите модели за годината се включиха и български автомобилисти. Пилотът на Eneos Константин Маршавелов, който е водачът по точки в шампионата на затворен маршрут, изпитваше автомобилите заедно с треньора в Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев.

Две поколения „ралиджии“ – Ясен и Дани Попов, оценяваха колите в теста за пътно поведение, комфорт и функционалност. Дрифтърката Ива Русинова беше сформирала тандем заедно с половинката си Ангел Караньотов – 4-кратен европейски шампион по супермото. 2-кратният европейски дрифт шампион и атлет на Monster Energy Алекс Язов обърна специално внимание на работата на асистиращите системи, които намират приложение в новите модели автомобили.

Нашите състезатели бяха част от българското издание на конкурса. В европейския тест, който се провежда на пистата Балоко (Италия) и в който се включват главните редактори на всички държави, където сп. AUTO BILD излиза, през годините са участвали величия като Валтер Рьорл, Мика Хакинен, Ралф Шумахер, Юта Клайншмид и др.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.