27.05.2024

Ще спре ли Танак Ожие в Корсика?

Ойт Танак се изправя този уикенд пред може би най-сериозното предизвикателство в кариерата си в световния рали шампионат – да спре атаката на Себастиен Ожие и да запази лидерството си след първите три състезания тази година. А и да не забравяме, че в рали „Корсика” ще стартират още асфалтови специалисти като Себастиен Льоб и Тиери Нювил.

Танак има 4 точки аванс пред Ожие, като двамата си поделиха победите от началото на сезона – Танак спечели в Швеция, а Ожие – в Монте Карло и Мексико.

Нювил е трети в подреждането, но пък спечели в Корсика през 2017, а WRC отбелязва завръщането на Льоб, който пропусна пътуването до Мексико.

„На асфалта в Корсика лидерът в шампионат, който стартира пръв по етапите не е в толкова неизгодно положение – коментира преди старта Танак. – В миналото точно рали „Корсика” беше състезанието, където имах най-много проблеми, но миналата година показахме добро темпо тук, сега Toyota Yaris WRC е автомобил, който се представя силно на асфалт.”

80% от маршрута на ралито са нови в сравнение с 2018 година, като повечето нови етапи са в петък – в южната част на острова, а тази вечер е официалният старт на състезанието в Порто Векио.

Общата състезателна дистанция на ралито е 347,51 километра, като над половината от тези километри ще са в събота. В събота ще се карат само две отсечки, останали от миналата година, а етапите стигат до най-северната част на Корсика.

В неделя състезанието приключва с две отсечки близо до Калви, в северозападната част на острова, където ще е и финалът, а съвсем наблизо е и пауър стейджа.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.