23.07.2024

Ягуар се присъединява към Формула Е

Преди няколко дни от Ягуар вдигнаха завесата на тяхното електрическо моторспорт бъдеще, представяйки своя официален болид и отбор във Формула Е. На представянето в колекционерския център на автопризводителя бяха показани освен дизайна на автомобила, партньори и пилоти. Техен основен партньор в това начинание е известния производител на електроника Panasonic, като името на отбора е Panasonic Jaguar Racing.

Адам Карол и Мич Еванс ще са първите пилоти зад волана на I-TYPE 1 болида на Ягуар, докато Хо-Пин Тунг е резервен пилот. Въпреки завръщането на Ягуар към световната моторспорт сцена, реално програмата ще се изпълни от F1 отборът на Уилямс.

Герд Маузер, председател на Panasonic Jaguar Racing, заяви: „ Днес отбелязваме нова глава в историята на Ягуар Рейсинг. Ние сме много горди да се върнем по пистите, където ни е мястото. Бъдещето се променя и ние сме част от тези промени. С нетърпение очакваме стартът на сезона. Формула Е е перфектната платформа за вдъхновяване на следващото поколение.“

Ник Роджърс, изпълнителен директор в Ягуар Ланд Роувър, подчерта важната роля на Формула Е в бъдещите проекти на марката. „ В следващите пет години ще бъдем свидетели на множество промени в автомобилната индустрия. Този шампионат ни дава възможност да проектираме и тестваме различни бъдещи технологии, в екстремни условия“, заяви Роджърс.

Отборът вече има 21 тестови дни зад гърбът си, включително и съвместните тестове с другите отбори в Донингтън Парк.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.