15.06.2024

Ямаха представиха своя мотор за сезон 2017 в Мото GP

Ямаха се превърнаха в първия отбор, който показа официално моторът си за сезон 2017. Той носи името YZR-M1 и представи доста освежен графичен дизайн.

Моторът, с който ще вземат участие през сезон 2017 Валентино Роси и Маверик Винялес, бе представен на специална пресконференция в щаба на основния спонсор на отбора Мовистар в Мадрид.

Сезон 2017 е петият пореден за Валентино Роси като пилот на Ямаха. През последните три сезона „Доктора”, записа три втори места в крайното генерално класиране на шампионата.

„Най-важното нещо е да се правят добри състезания и да се опитвам винаги да съм достатъчно бърз и конкурентен, за да се боря за победи – коментира Роси. – Това е много важно, трябва да останеш концентриран постоянно, за да бъдеш винаги силен. След това, какво ще се случи с шампионата не се знае.

„Трябва да изчакаме до първото състезание, в което ще разберем на какво ниво се намираме и на какво ниво е конкуренцията. Важното е да работим здраво, за да сме силни всяка неделя.”

2017 Team Launch Event Teaser

Who’s excited to see the YZR-M1 in 2017 livery at the #MovistarYamaha #MotoGP Team launch on January 19th? Valentino Rossi VR46 Official and Maverick Viñales couldn’t wait any longer and had a little sneak peek… #WeChooseToMakeHistory

Публикувахте от yamahamotogp в 15 януари 2017 г.

Испанецът Маверик Винялес е новото попълнение на японския тим, като заема мястото на Хорхе Лоренсо.

„През миналата година, когато гоних пилотите на Yamaha, разбрах, че моторът им е много бърз – обясни Винялес. – Когато се качих на мотора просто се опитах да го карам както смятам, че трябва да го направя и останах с много добри впечатления. Бях много бърз и се изненадах, че мога да съм толкова бърз след само няколко дни тестове.”

Роси и Винялес ще получат своя шанс да се качат на моторите за пореден път на първите официални предсезонни тестове за сезона на пистата „Сепанг“ на 30 януари.

LIVE Movistar Yamaha 2017 Launch

🎥 LIVE 🎥 Watch Valentino Rossi VR46 Official & Maverick Viñales unveil their 2017 #MovistarYamaha M1 livery! #WeChooseToMakeHistory

Публикувахте от MotoGP в 19 януари 2017 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.