26.02.2024

120 заявки за Balkan Offroad Rallye

Рекордните 120 заявки са получили организаторите на най-голямото офроуд състезание в Източна Европа Balkan Offroad Rallye, обяви днес шефът на надпреварата и вицепрезидент на БФАС Александър Ковачев.

Състезанието стартира другата събота по обед пред храм паметника „Александър Невски” и ще финишира на 17 септември на брега на Черно море – в Шкорпиловци.

„По традиция състезанието е разделено на две категории – крос кънтри и екстремна – обясни Ковачев. – В състезанието участват мотоциклети, ATV машини, бъгита, автомобили и камиони. Радващо е за нас, че тази година, в шестото издание на състезанието, има 9 български екипажа, които ще участват във всички категории, без тази на камионите.

„В крос кънтри състезанието етапите ще предложат на участниците скоростни офроуд трасета, в духа на най-големите рали рейдове като „Дакар”, а в екстремния клас изпитанията ще са тежки за преодоляване – реки, блата, стръмни склонове.”

Състезателните километри са над 2000, а за осем състезателни дни ралито ще изгради три бивака: в Боровец, Старосел и Шкорпиловци.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.