14.07.2024

135 евро глоба за всеки зрител на рали „Монте Карло”

135 евро ще е глобата за всеки зрител по етапите на рали „Монте Карло”, с което другата седмица стартира сезон 2021 в световния рали шампионат. Местните власти в Гап дадоха окончателно одобрение за провеждането на ралито вчера, но потвърдиха, че етапите ще са без зрители и всеки, който е дошъл да гледа рискува да бъде глобен, ако полицията го залови.

Местните власти издават 150 разрешителни за достъп до етапите на маршалите, които ще работят на тях и малък брой местни жители, чийто имоти попадат в маршрута на състезанието.

В допълнение на това местната полиция обяви, че ако залови организатори на туристически групи, дошли да гледат нелегално рали „Монте Карло, то те ще бъдат предадени на съд за застрашаване живота на повече от двама души. Това важи и за събирането на фенове на частни имоти, които са близо до отсечките.

Състезанието стартира в четвъртък, като досега организаторите на два пъти променяха маршрута и графика му, за да се вместят във всички ограничения, наложени във Франция в битката с разпространението на коронавируса. Точно заради тях тази година няма да има и скоростни отсечки на осветление, всички ще са на дневна светлина.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Изненада: Без публика в Хърватия – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.