27.05.2024

20 състезания догодина във Формула 1?

Много е вероятно календарът на световния шампионат във Формула 1 за догодина да се свие от 21 на 20 старта, съобщи racefans.net, като се позовава на свои източници във ФИА и Liberty Media.

Предполага се, че календарът за догодина ще бъде представен преди Гран при на Белгия в края на месеца, като миналата година списъкът със състезанията изтече доста по-рано – в края на юни.

Две надпревари нямат договор за догодина – Гран при на Япония и Гран при на Германия, като в последните дни на няколко пъти се чуха информации, че за Германия все още има надежда, но не е голяма.

Както знаете, собственик на „Сузука”, където се провежда японското състезание е собственост на Honda – новият доставчик на мотори на Red Bull, така че едва ли точно догодина Япония ще остане извън календара.

Но през юли Гран при на Германия събра сериозна публика на „Хокенхайм”, като даде надежди, че състезанието, което доскоро редуваше това трасе с „Нюрбургринг”, има шансове да оцелее.

Предполага се, че още през 2020 година в календара ще влезе ново състезание по улиците на Маями, тъй като условията за надпреварата не бяха договорени за 2019.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.