12.06.2024

24 часа на Льо Ман отива през август?

Много е вероятно тазгодишното издание на легендарното състезание за издръжливост „24 часа на Льо Ман” да бъде преместено от 12-13 юни на 21-22 август. Много е вероятно, ако тази промяна бъде реализирана, състезанието да се проведе с публика.

Информацията е на списание Racer, но няма цитирани източници, нито от ACO, нито от ФИА или WEC.

Миналата година, отново заради коронавирус пандемията, „24 часа на Льо Ман” беше преместено през септември и се проведе без публика. През 2021 августовските дати обещават не толкова затегнати мерки срещу коронавируса, както и много повече ваксинирани зрители.

Предполага се, че още преди края на тази седмица ще бъде потвърдена смяната на датите на състезанието в Льо Ман, а провеждането му през август ще е сериозно предизвикателство, като се има предвид, че на практика нищо във Франция не работи през последния летен месец.

Тази година ще видим в Льо Ман и прототипите от новия клас Le Mans Hypercar, който замести досегашния LMP1 и успя да привлече вниманието на много автомобилни производители, включително и Ferrari, като италианците ще се върнат в надпреварата през 2023 година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.