14.07.2024

27 заявки за Твърдица

С 27 заявки за 16-ото издание на рали „Твърдица” стартира сезон 2020 в националния рали шампионат, като състезанието е утре и в събота. Надпреварата беше дълго време под въпрос заради немотивираната смяна на организатора, а след това се наложиха сериозни промени по маршрута, след които ралито доби доста окастрен вид.

Заради ограниченията, наложени заради пандемията от коронавирус рали „Твърдица” се прости с официалния старт и финал, както и с първия специален етап по улиците на града. Отделно от това от община Елена отказаха провеждането на състезанието на тяхна територия и най-дългата отсечка „Твърдица-Елена” беше скъсена наполовина.

Сега маршрутът включва три етапа, които се карат по два пъти, а общата им дължина е 80,53 км, като всички етапи се карат в събота.

Сред заявените екипажи са този на националните рали шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 Evo), трикратният носител на Балканския рали трофей в клас ЕRT 2 Йордан Атанасов, който ще разчита на нов навигатор в лицето на Ангел Башкехайов, трикратната европейската рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов (Peugeot 208 R2),  Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX), Костадин Щерев/Николай Арабаджиев и др.

Снимка: Пресцентър на рали „Твърдица“

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.