23.06.2024

30 километра тестове на мокро за Стратиева преди „Барум“

След еднодневен тест в Унгария, днес двукратната европейска рали шампионка Екатерина Стратиева пое към Злин, центърът на рали „Барум”, осми кръг от шампионата на Стария континент. В Чехия Стратиева ще стартира със своя Citroen C2 R2, но с нов навигатор – Ангел Башкехайов, както и с нова окраска на колата.

„Тестът мина добре, доволна съм – заяви Стратиева на път за Злин. – От 300 дни не бях сядала в състезателната ми кола, така че в началото ми беше малко странно. Има малко неща, които трябва да се оправят, но ще сме готови за старта.“

„Карахме 30-на километра на писта. Вяла много силно, което е добре, защото пробвахме мокрите гуми. Етапите в Чехия са много специфични, така че няма как другаде да се настрои колата за тях. Затова и шейкдаунът ще е много важен за нас.”

Днес и утре предстои опознаването на етапите на рали „Барум”, следват административния и технически преглед за подалите заявки за участие в състезанието. Стратиева ще стартира за осми път в чешката асфалтова класика, а днес стана ясно, че е подала заявка и за рали „Сливен” в началото на септември, четвърти кръг от нашия рали шампионат.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.