23.06.2024

37 заявени екипажа за рали „Сливен“

Снимка Apix Action Photography

37 екипажа са подали заявки за участие в рали „Сливен”, четвърти кръг от националния шампионат и кръг от Европейския рали трофей, зона Балкани. Състезанието стартира на 2 септември с официално откриване и етап по улиците на града, а следващите скоростни 12 отсечки са на 3 и 4 септември.

В състезанието ще участват лидера в класирането в нашия шампионат Йордан Атанасов (навигатор Ангел Башкехайов, Mitsubishi Lancer Evo IX), победителят в рали „България” Рашид Ал Кетби (навигатор Карина Хеперле), както и пилотът с две победи в първите три кръга на българското първенство – Пламен Стайков (навигатор Давид Кварацхелия, Mitsubishi Lancer Evo IX).

„Всичко е напълно готово за провеждането на 36-ото издание на рали „Сливен” – заяви на пресконференция в София мениджърът на състезанието Атанас Чанев. – Остава само да разчертаем местната на контролите на скоростните отсечки и да посрещнем пилотите другата седмица. Над 60 процента от скоростните отсечки са напълно нови или не са използвани в последните години.”

Първият шампион в рали спринта у нас Калин Бенчев ще стартира за първи път с новия си автомобил – Subaru Impreza от група Е1 и обясни днес, че състезанието над Сливен ще е първият много сериозен тест на колата. „Работим по автомобила над 8 месеца, вече нямам търпение да стартираме в рали „Сливен” – обясни Бенчев. – Стигаме до много важна фаза от нашия проект – участие в състезание, където трябва да проверим дали сме се справили добре с проектирането и сглобяването на новия ни автомобил, който представлява прототип в истинския смисъл на думата. При налягане на турбото 2,7 бара мощността на колата е над 750 конски сили, но в началото няма да ползваме пълния потенциал на автомобила, за да го настроим максимално точно.”

Повече информация за състезанието, както и документи можете да намерите от тук или в сайта на ралито.

Коментари

Коментар

Реклама

Be the first to comment

Leave a Reply

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.