12.06.2024

4 отсечки от рали „Ипр” по Max Sport 1

4 отсечки от програмата на рали „Ипр” ще излъчи на живо Max Sport 1 утре и в неделя. Белгийското състезание дебютира тази година в световния рали шампионат и е кръг №8 за сезон 2021.

Преките предавания стартират с класиката „Дикебус 1” (12,49 км) от 11:00 часа утре, а от 16:00 часа ще гледаме второто минаване на етапа. „Дикебус” и част от петъчните отсечки се смятат за тези, които най-точно отразяват характера на белгийската асфалтова надпревара, така че ще надникнем в едно наистина класическо изпитание за екипажите – с много бързи завои, дълбоки канавки, много фракция на асфалта и сечене на завоите.

В неделя стартираме в 10:00 часа с нов етап – „Франкоршан 1” (11,21 км) – една от отсечките, свързани с легендарната писта „Спа”, която тази година отбелязва едновековен юбилей. От 13:00 часа наше време пък е второто минаване на отсечката, която ще е и пауър стейдж за това рали и ще донесе бонус точки на петимата най-бързи.

Включването на отсечките около „Спа” в маршрута на рали „Ипр” породи доста коментари, особено сред най-заклетите фенове на състезанието, като не всички бяха положителни. Тази етапи се използват в друго рали „Букл де Спа”, но организаторите обясниха, че тъй като става въпрос за рали „Белгия” както е официалното име на състезанието, те са решили да не се ограничават само с класическите отсечки около Ипр въпреки нарастването на преходите в неделя.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.