13.06.2024

5 отсечки на живо по Max Sport 1

5 отсечки на живо от последния кръг в световния рали шампионат – „Монца”, ще излъчи този уикенд Max Sport 1. В състезанието трябва да бъдат определени новите световни шампиони при пилотите и конструкторите за сезон 2021.

Програмата започва в петък с второто минаване на етапа „Коста Вале Иманя” (SS4, 22,11 км), който стартира в 12:08 часа. Това е най-трудната отсечка в цялото състезание и най-дългата за петъчния ден. Етапът започва с изкачване към връх Валкава (1340 метра), като пътят става ту широк, ту тесен и продължава със стръмно спускане, при което смелостта на пилотите и точните разлики винаги дават предимство. Като добавим и възможността за лошо време и дори сняг, то в този етап може да се случат много неща. Отсечката е близо до езерото Комо и най-малкото, което може да се каже за нея е, че е бърза и технична.

Миналата година „Коста Вале Иманя” се кара в почти същия вариант, като беше в съботната програма на 5 декември. Първото минаване беше спечелено от Елфин Еванс, който победи Себастиен Ожие с половин секунда, а трети остана От Танак, на 4,7 секунди от уелсеца. Второто минаване на отсечката по-късно същия ден беше отменено заради силния снеговалеж.

В събота ще гледаме двете минавания на етапа „Сан Фермо” (SS8 и SS10, 14,80 км), като предаванията започват в 8:30 и 12:00 часа. „Сан Фермо” ще дебютира тази година в световния рали шампионат, благодарение на решението на организаторите на ралито да изравнят броя на отсечките, които се карат около Бергамо и езерото Комо и тези, които се провеждат на пистата.

Две отсечки ще гледаме и в неделя – двете минавания на „Сералио”, като второто ще е и пауърстейджа, който дава бонус точки. Отсечката  е с дължина 14,62 км (SS15 и SS16) и ще се пренесем на пистата „Монца” в 11:00 и 13:00 часа наше време. В последния ден от ралито всички етапи са на пистата, а миналата година най-бързи в двете минавания на „Сералио” бяха Дани Сордо и Такамото Кацута.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.