22.06.2024

5 ралита за Льоб с M-Sport през 2022?

9-кратният световен рали шампион Себастиен Льоб е на прага на това да се завърне в шампионата на планетата през новия сезон, макар и с ограничена програма. Легендарният французин вече направи два теста с новия автомобил на M-Sport – Ford Puma Rally1 и не е тайна, че преговаря с Малкълм Уилсън, за да кара за тима, който беше най-големият му съперник по времето, когато Себ караше за Citroen.

Срокът за подаване на заявките за рали „Монте Карло 2022” е 17 декември, така че съвсем скоро ще разберем дали програмата на Льоб за новия сезон ще стартира с класиката на асфалт, сняг и лед.

От M-Sport вече потвърдиха двамата си пилоти, които догодина ще карат с пълна програма – това са Крейг Брийн и Гас Грийнсмит, но се предполага, че тимът ще участва в WRC с повече автомобили, като поне още един Puma Rally1 ще е с пълна програма.

Льоб ще участва в рали „Дакар 2022” в Саудитска Арабия. Пустинната надпревара завършва на 14 януари, което означава, че Себ ще има 6 дни, за да стигне до Монако, да направи последен тест преди състезанието и да се пренастрои за ралито.

След „Монте Карло” е много вероятно да видим Льоб в още четири състезания – 3 на макадам и едно на асфалт. Естествено, логиката при избора на макадамови надпревари е следната: пилотите с ограничена програма стартират по-назад в първия ден, тъй като имат по-малко точки, но ако се възползват по максимално най-добрия начин от тази позиция, то може да се борят за победата.

Титулярният навигатор на Льоб Даниел Елена вече обяви края на кариерата си, така че французинът почти сигурно ще кара с Изабел Галмиш. Той участва с нея в последния си тест с Puma Rally1 в края на ноември.

Коментари

Коментар

Реклама

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. M-Sport бави заявката на Льоб за „Монте Карло” – Autosport Bulgaria
  2. Кога ще гледаме отново Льоб и Ожие? – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.