14.07.2024

6 часа на САЩ :Ауди окупира челото в квалификацията

Екипажите на Ауди доминираха в квалификационната сесия на 6-те часа на САЩ, докато от Порше изпитваха затруднения с темпото при тези доста горещи условия на пистата.

След като записа най-добро време в свободните тренировки, Ауди номер 8 на Лукас ди Граси и Оливър Джарвис трябваше да се примири с втората стартова позиция за предстоящата надпревара. Техните съотборници с Ауди номер 7 Марсел Фаслер и Андре Лотерер бяха доста бързи и успяха да издържат на атаките завършвайки квалификационната сесия на първа позиция. Лотерер постигна невероятното време от 1 минута и 45.7 секунди успявайки да покрие времето на Фаслер, който превиши лимита на хибридната система. Така двамата постигнаха средно най-добро време от 1 минута 45.842, което е с 0.141 секунди по-добро от това на Ауди номер 8.

ap-1jxpe5agn1w11_mark_webber

Порше с номер 1 се класира на трета позиция, но новината на деня бе изпусната-та четвърта позиция на Порше номер 2, след като бързата обиколка на Ромен Дюма бе незачетена след неспазване на очертанията на пистата. Така от четвърта позиция ще стартира тойота-та на Майк Конуей и Камуи Кобаяши с номер 6, скалпирайки порше-то с една десета.

Тойота-та с номер 5 ще стартира от шеста позиция, след като Себастиен Буеми също навъртя няколко незачетени обиколки поради неспазване на очертанията на пистата.

csg58qoxgaelbns

В LMP2 лидерите в шампионата Сигнатек Алпин с номер 36 записаха своята първа пол позиция от началото на сезона, благодарение на темпото на Густаво Менез и Николас Лапиер. Орека-та на Мейнър с номер 44 ще стартира от втората позиция, но новината на деня тук бе незачитането на нито една квалификационна обиколка на Джи-Драйв прототипа с номер 26. Причината за тази санкция отново е неспазване на очертанията на пистата от страна на Алекс Брандъл и Роман Русинов. От третата позиция ще стартират Морган с тяхното шаси на Лижие.

В GT класовете, безапелационна доминация отстрана на Астон Мартин. Марко Соренс и Ники Тим успяха да да победят Ферари номер 7 на Давиде Ригон и Сам Бърд с невероятните 0.042 секунди. Щефан Муке и Оливие Пла ще стартират от третата позиция със своя Форд с номер 66. При GTE Am Пол Дала Лана и Педро Лами ще поведат колоната със своят Астън, следвани от Порше номер 88.


 

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.