15.06.2024

6 часа на Фуджи: Ауди изпревари Порше в квалификацията

Ауди с номер 8 на Лукас Ди Граси, Лоик Дювал и Оливър Джарвис се класира на първа стартова позиция за „6-те часа на Фуджи“, побеждавайки с уникалните 0,025 секунди най-силната тройка на Порше.

Обединените сили на Ди Граси и Дювал постигнаха време от 1 минута и 23.570 секунди побеждавайки Марк Уебър и Тимо Бернхард зад волана на Порше номер 1.

Ди Граси зададе първоначалното темпо, бразилецът записа 1 минута 23.854 поставяйки Ауди номер 8 с една десета пред Казуки Накаджима и Тойота с номер 5.

Истинският натиск бе за Лоик Дювал, който трябваше да отговори на темпото на своят съотборник. Французинът успя да се представи достатъчно добре за да отблъсне атаката на Порше номер 1 с Марк Уебър и Тимо Бернхард зад волана.

Тойота окупираха втората редица с прототипа на Себастиан Буеми и Казуки Накаджима, които изостанаха с 0.169 секунди зад темпото на лидерите. Въпреки това те са пред своите съотборници Камуи Кобаяши и Стефан Саразен с 0.042 секунди.

Заради все още неясна липса на темпо, прототипът с номер 7 на Андре Лотерер и Беноа Трелюе успя да запише едва пето време пред Нийл Яни и Марк Лийб с Порше номер 2.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.