23.06.2024

83 заявки за рали „Корсика”

Осемдесет и три са заявените екипажи за предстоящия четвърти кръг от WRC – рали „Корсика”, като състезанието е изцяло на асфалт. Надпреварата ще се състои между 6 и 9 април и в нея ще участват 14 екипажа, заявени за WRC категорията. В WRC2 ще вземат участие 15 екипажа и още 15 в WRC3, като десет от тях са част от JWRC.

В Корсика очакваме да видим третия автомобил на Citroen и завръщането на Мадс Остберг, който пропусна рали „Мексико”. Сред заявените пилоти, но извън регулярните участници в WRC, правят впечатление Франсоа Делкур с Абарт 124 RGT и Ромен Дюма с Порше 997 GT3 Cup.

В WRC2 освен израстващия Ерик Камили ще видим Андреас Микелсен, Ян Копецки и Тиму Сунинен, като това ще е първото рали с участие на два заводски автомобила на М-Спорт през този сезон. Сред заявените също са Бриан Буфие, Оле Кристиан Вейби, Емил Берквист, Пиер-Луис Льобет и шампионът от JWRC румънецът Симоне Темпестини. Стефан Саразен също ще участва, но не и като приоритетен пилот.

Относно конфигурацията на състезанието, тя остава същата като миналата година, като разликата е в скъсяването на някои етапи. Общата дължина на скоростните отсечки в рали „Корсика“ тази година е 316,76 километра.

Пълният списък със заявени екипажи може да видите тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.