15.06.2024

Alpine отново преговаря с Гасли

През есента на миналата година се появи информация, че пилотът на Alpha Tauri във Формула 1 Пиер Гасли преговаря със заводския тим на Renault. Естествено, информацията се появи, след като от Red Bull обясниха, че французинът няма шанс да се върне в първия тим на компанията, въпреки че записа първата си победа на „Монца”. А малко по-късно от тима на Франц Тост обявиха, че Гасли остава във Фаенца до края на 2021 година.

Сега във Франция отново се появиха слухове, че интересът на Renault към Гасли се е запазил и при новите шефове на тима, който вече носи името Alpine. Интересното е, че под заплаха е мястото на френския пилот на отбора Естебан Окон, тъй като Фернандо Алонсо се връща с договор за 2 години и даде да се разбере, че ако тимът се справи добре с началото на новата ера в спорта, той може да продължи да се бори.

От своя страна, Окон, който миналата година имаше нужда от време за адаптация, тъй като един сезон не беше титуляр, така и не успя да излезе от сянката на Дениъл Рикардо, а сега го чакат още по-трудни битки с Алонсо.

„Гасли е провел нови преговори с мениджмънта на Alpine относно възможността да премине при тях за началото на сезон 2022. Заради действащите в момента договори той не може веднага да напусне Alpha Tauri. Гасли е претендент №1 за първото свободно място в тима, но също така шансовете му зависят и от представянето на пилотите от академията на Alpine, които карат във Формула 2”, твърди източник, близък до тима.

В същото време холандският журналист Луис Декер е на мнение, че договорът на Окон с Alpine е едва ли не сигурен, тъй като голямата част от условията по него са били уточнени още миналата година.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.