23.06.2024

Citroen готви големи промени по C3 WRC за Финландия

Инженерите на Citroen Sport подготвят сериозни промени в настройките на C3 WRC за рали „Финландия”, с което се подновява битката в шампионата на планетата.

В последните тестове френският тим изпробва нова геометрия на предното окачване, но окончателното решение ще бъде взето след последните тестове на Крейг брийн, Мадс Остберг и Хадил Ал Касими тази седмица.

По-рано този сезон Citroen използва нова геометрия на задното окачване в рали „Аржентина”, а след последните изпитания Остберг обясни, че промените в предницата може да направят C3 WRC по-бърз.

„Смятам, че това е стъпка в правилната посока – обясни Мадс пред списание Autosport. – Това е една от големите промени по колата и вече пробвах новите неща в Португалия и Испания.

„Така се променя философията на колата, видяхме, че новата задна геометрия вече се използва, но не и тази за предницата.

„Най-общо, с новите настройки, ще можем да правим колата доста по-мека и въпреки това да имаме повече сцепление.

„Знаете, че при нас винаги се борим по оста бърза реакция срещу сцепление, а преди като искахме бърза реакция от страна на колата винаги губехме сцепление.”

Миналата година рали „Финландия” беше слабо състезание за Citroen, като Брийн завърши пети, а победителят от 2016 година Крис Мийк финишира едва 8-и.

Сега обаче в Citroen Sport се готвят за по-добри резултати.

„Във Финландия планираме да караме колата с по-твърди настройки в сравнение с всички други състезания, това ще е много важно там”, допълни Остберг.

Тази седмица Брийн ще направи еднодневен тест на C3 WRC, а през уикенда беше част от групата WRC звезди, които участваха в рали „Естония” като част от подготовката им за рали „Финландия”.

Победата в Естония спечели Ойт Танак с Toyota Yaris WRC, а Брийн взе три отсечки и завърши трети.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.