16.06.2024

Dacia представя Jogger на 3 септември

Dacia ще представи в петък новия си модел – Jogger, 7-местен MPV модел, който ще замести популярния Lodgy. Премиерата ще е на автомобилното изложение в Мюнхен.

Jogger вече беше засенчен по време на тестове, като от Dacia потвърдиха името на модела, както и най-общо идеите, заложени в новия автомобил.

В дизайна се отличават новите предни светлини – по-тънки като при другите нови модели на марката, а задните светлини са версия на тези, които видяхме при концептуалния модел на Dacia – Bigster. Старата емблема на румънската марка на Renault отива в историята, а името на компанията ще е изписано с големи букви на капака на багажника.

Като цени Jogger ще е позициониран близо до Lodgy, а главният изпълнителен директор на Dacia Денис ле Вот потвърди, че новият модел ще използва платформата CMF-B. Тази платформа вече се използва при новото поколение на Sandero и ще присъства при всички нови модели на Dacia в бъдеще.

Европейската премиера на Jogger е планирана за втората половина на 2022 година, като това предстои да бъде потвърдено от Dacia, а Jogger ще се предлага и във версия с десен волан.

В средносрочен план Jogger няма да е единственият 7-местен модел на Dacia. В края на 2024 или началото на 2025 Dacia ще представи по-голям SUV модел с дължина 4,6 метра, базиран на Bigster. А Ле Вот потвърди, че новият SUV модел ще е с „поне 5 места”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.