23.06.2024

Ferrari се връща в Льо Ман

Новата формула за прототипи в състезанията за издръжливост се оказва изключително успешна преди да е минало и едно състезание, тъй като интересът към топ категория расте. Вчера Ferrari стана поредната компания, която потвърди участие в „24 часа на Льо Ман”, като италианците ще се върнат в надпреварите за издръжливост на най-високо ниво през 2023 година.

В първия сезон по техническите правила на LMH (Le Mans Hypercar) ще гледаме Toyota, Glickenhaus и Peugeot, които ще участват със заводски тимове, а от 2022 година в WEC и Льо Ман ще влязат Audi, Porsche и Acura.

Скудерията ще се завърне в световния шампионат за издръжливост (WEC) 50 години след последното си участие в шампионата, който го предхождаше през 1973 година.

От години насам Ferrari присъства в Льо Ман основно в клас GTE, като миналата година взе победата в GTE Pro, но на практика от 70-те години насам Ferrari не са били претендент за победата в генералното класиране. И прототипите 333 SP от 90-те години не промениха това, тъй като участваха от името на частни тимове и останаха далеч от челото, въпреки че Dallara успя да сглоби 27 прототипа, които се състезаваха от 1994 до 2003 г.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.