23.06.2024

Honda прави нов мотор за титлата във Формула 1

Honda ще създаде нова система за задвижване за Red Bull

Honda ще конструира нов двигател за сезон 2021 във Формула 1 – последната година преди японската компания да напусне спорта. Honda обяви вчера, че си тръгва от Формула 1 в края на 2021, което оставя Red Bull и Alpha Tauri в трудна ситуация да си търсят доставчик на мотори за 2022 и по-нататък.

„До края на тази година има още 7 състезания, след това ни предстои цял сезон – обясни главният изпълнителен директор на Honda Такахиро Хачиго. – И ние ще направим всичко възможно, за да спечелим. За догодина ще създадем нова задвижваща система, като целта ни е да спечелим титлата с Red Bull.”

Honda се върна във Формула 1 за сезон 2015 след 7-годишна пауза. Първоначално компанията доставяше задвижващи системи на McLaren, като двете страни се разделиха в края на 2017 след три много слаби сезона. След това Honda започна да доставя мотори на Toro Rosso, а от началото на 2019 – и на Red Bull.

„В първите три години имахме сериозни проблеми – допълни Хачиго. – Но ние преодоляхме това и след това спечелихме пет победи. Така че, мисля, че се представяме добре по отношение на победите.

„Догодина ще продължаваме да даваме максимума, на който сме способни. Затова се надявам, че феновете няма да ни изоставят и ще продължат да ни подкрепят.”

От Honda потвърдиха, че са известили Red Bull през август, че компанията може да напусне спорта след края на 2021.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.