23.07.2024

Hyundai i20 WRC с подобрен двигател за Аржентина

Пилотите на Hyundai ще получат нова версия на двигателя на i20 WRC за предстоящото този уикенд рали „Аржентина”, 5-и кръг от световния рали шампионат за сезон 2018.

От тима все още не осигуряват информация за еволюцията на 1,6-литровия 4-цилиндров турбо мотор, но проблемите с двигателя, които сполетяха Тиери Нювил в края на рали „Корсика” са форсирали въвеждането на промените.

Според непотвърдена информация, промените по двигателя не са насочени толкова към повишаване на мощността, колкото до осигурявана по-висока степен на надеждност и използване на различни материали в отделни компоненти.

С новата версия на двигателя ще разполагат и Андреас Микелсен и Дани Сордо, но Хейдън Падън ще я използва през май в Португалия, където корейският тим ще стартира в 4 коли.

В Citroen също полагат усилия, за да спрат очертаващата се доминация на Ford M-Sport и Себастиен Ожие – комбинацията, която спечели три победи в първите 4 ралита за годината.

Френският тим, подобно на Hyundai, използва един хомологационен „жокер”, за да се опита да реши проблемите с управлението на C3 WRC, които тормозят Крис Мийк от началото на годината. Промените са по задния мост на колата, като това трябва да направи поведението на колата по-стабилно и предвидимо.

С Аржентина започва серия от четири макадамови ралита, но това се смята за най-трудното от тях. Това е и едно от най-успешните състезания за Citroen – тимът има 10 победи от 13 старта тук.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.