30.05.2024

Jaguar Land Rover изпуска продажби заради лошо качество

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover вече изпълнява амбициозен план за реконструиране на бизнеса си, който трябва да го изведе отново на печалба. Най-вероятно JLR ще се откаже от някои модели, а производството ще бъде свито с 25%. Компанията иска да влезе сред премиум марките със следващото си поколение модели, които ще се електрически, но преди това трябва да реши един сериозен проблем.

Качеството на автомобилите на JLR не е достатъчно добро и шефът на компанията наскоро призна, че заради този проблем производителят губи над 100 000 продажби годишно. А това се отразява негативно на имиджа на JLR.

Главният изпълнителен директор на JLR Тиери Болоре обясни пред Automotive News, че компанията прави „драматични подобрения” в това отношение.

„Това, че не успяваме да задоволим очакванията и изискванията на нашите клиенти, се отразява зле на продажбите ни. Тези пропуснати възможности са сериозни. Става въпрос за над 100 000 продажби, които ние изпускаме”, обясни Болоре.

В последното изследване на J.D. Powers за задоволството на клиентите от качеството на автомобила, който карат Jaguar и Land Rover са сред петте най-лошо представящи се марки. Болоре обяви, че първите мерки вече дават резултат, тъй като за автомобилите от моделната 2021 година клиентското недоволство е на „рекордно ниски нива”.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.