21.06.2024

Marca: Льоб е подписал с Ford

Снимка: Marca

В началото на седмицата интернет беше залят от клипове и снимки от тестовете на новия Ford Puma Rally1 за сезон 2022 в световния рали шампионат. Колата сме я виждали и преди, все пак M-Sport я представи на Фестивала на скоростта в Гуудууд. Но сега беше по-различно защото тестовият пилот в Испания беше Себастиен Льоб. 9-кратният световен рали шампион, който спечели огромната част от титлите си, побеждавайки пилотите на M-Sport и Малкълм Уилсън.

Още миналата година Уилсън припомни, че поне веднъж е бил много близо до това да привлече Себ от Citroen в най-силните му години. След това Льоб „подсказа” чрез медиите на Малкълм, че е на пазара за идния сезон. А накрая Уилсън потвърди, че двамата вече били говорили за тестове през 2020 и 2021-а. Миналата година това не се случи, но сега вече е факт.

Слуховете, че Льоб ще се върне в световния шампионат с ограничена програма се оказаха изключително упорити, като се предполага, че той ще дели третата Puma с Гас Грийнсмит.

А според авторитетния испански вестник Marca Льоб вече е подписал с M-Sport и тимът от Кумбрия вече има двама сигурни пилоти за догодина – Крейг Брийн и Льоб. Освен това испанците твърдят, че втората кола на тима ще е за Адриен Фурмо, което също е логично, но засега остава непотвърдено.

Програмата на Льоб за догодина ще е ограничена – само „няколко ралита”. Това идва неофициално от M-Sport, но със сигурност Себ ще кара в рали „Монте Карло” през януари. Нещо подобно се случва и със Себастиен Ожие в Toyota, където пък той ще дели Yaris WRC с Есапека Лапи – неговите ралита догодина също все още не се знаят, но Себ иска да стартира в „Монте Карло”. Което обещава страхотна битка.

Пак според Marca Льоб е лобирал пред Уилсън и за Дани Сордо, който обаче отново остава пилот на Hyundai с ограничена програма за следващия сезон. И испанецът ще дели третия i20 Rally1 – с младока Оливер Солберг, синът на един от най-сериозните съперници на Льоб през годините Петер Солберг.

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. 6 ралита за Льоб с M-Sport догодина? – Autosport Bulgaria

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.