14.07.2024

Martini напуска Williams и Формула 1 в края на сезона

Williams Martini Racing

Martini и Williams ще се разделят в края на този сезон, а британският отбор ще си търси нов основен спонсор за 2019. Популярния алкохолен бранд се върна във Формула 1 преди пет години, но сега решението е да напусне световния шампионат.

Новината за раздялата беше потвърдена от №2 в Williams Клеър Уилямс.

„В края на тази година изтича договорът ни с Martini, с които сме заедно за пети пореден сезон – обясни Клеър. – От доста време преговаряхме за удължаване на контракта, но не се получи. Martini напускат Формула 1, така че няма да спонсорират друг отбор догодина.”

Последната победа на Williams беше през 2012 година, а в последните два сезона тимът загуби битката за 4-ото място при конструкторите срещу Force India.

При търсенето на заместник на Фелипе Маса, който напусна Формула 1 в края на 2017 година, се появи информация, че от Martini лобират за пилот, който да е над 25 години, за да може компанията да го използва в рекламите си и търговски представяния.

Тогава Клеър Уилямс заяви, че възрастта на пилотите и предпочитанията на спонсорите няма да повлияят на избора на титуляр. От Martini официално отрекоха да са поставяли такова изискване на отбора. И тимът избра 22-годишния Сергей Сироткин, който да партнира на 19-годишния Ланс Строл.

И двамата пилоти осигуряват пари за бюджета на тима, а сега Клеър заяви, че изборът на Сироткин не е фактор в решението на Martini да напусне в края на сезона.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.