12.06.2024

Mercedes: Ботас ще помага на Хамилтън

Снимка: Mercedes

Валтери Ботас демонстрира в Гран при на Великобритания, че е готов да помага на Люис Хамилтън в битката за световната титла във Формула 1 срещу Макс Верстапен и го пропусна без никаква загуба на време.

Финландецът има на практика теоретични шансове за световната титла – 108 точки за 10 състезания и нито една победа. Хамилтън е втори с 4 победи и 177 точки, само на 8 от лидера Верстапен.

Броени дни след състезанието на „Силвърстоун” шефът на Mercedes Тото Волф потвърди очакваното: Ботас ще помага на Хамилтън в битката срещу Макс и Red Bull.

„Шансовете на Валтери в шампионата са вече много малки в сравнение с Люис, който участва в битката за титлата – обясни Волф. – Обсъждахме този въпрос с нашите пилоти. Знам, че такива решения са тежки за всеки пилот, но този сезон не можем да си позволим нашите състезатели да си крадат един от друг точки.

„Дали тази помощ от страна на Валтери ще се отрази на продължаването на договора му? Това е само един от факторите, които имат значение при обсъждането на контрактите, но се радвам да видя съдействие от негова страна. Аз обичам отборната работа.”

Коментари

Коментар

Реклама

1 Trackback / Pingback

  1. Mercedes: Ботас ще помага на Хамилтън

Коментарите са заключени

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.