15.06.2024

Mercedes представи W09

W09 дебютира днес на "Силвърстоун"

Mercedes W09 е автомобилът, с който Люис Хамилтън и Валтери Ботас ще се борят със съперниците си в сезон 2018 във Формула 1. Новата кола беше представена днес на пистата „Силвърстоун”, като Ботас беше първият, който изведе болида на трасето – обиколки за снимки и видео.

Mercedes печели световните титли в последните 4 години, откакто започна новата турбо ера във Формула 1, като Люис Хамилтън взе три титли с тима, а Нико Розберг – една. Днес Хамилтън заяви, че се надява да спечели петата си световна титла с W09.

От тима обясниха, че основната цел на развитието на W09 е била да бъдат отстранени слабостите на W08, които помогнаха на Ferrari да се върне в битката за титлата през 2017 година.

W09 има същото междуосие като W08, но колата е малко повече „наведена” напред в сравнение с миналата година, а компактното оформление на задницата е най-смелото, което са показали отборите във Формула 1 досега.

Шефът на тима Тото Волф прогнозира, че сезонът във Формула 1 ще е много интересен, като поне три тима ще могат да се борят за победи: Mercedes, Ferrari и Red Bull, а колегата му Анди Кауъл допълни, че намаляването на броя мотори, с които ще разполага всеки един пилот – 3 на сезон, ще изправи отборите пред най-голямото предизвикателство от началото на новата турбо ера.

Коментари

Коментар

Реклама

This function has been disabled for Autosport Bulgaria.